• logo.jpg
  • novi_dom.jpg
  • porodicagrb.jpg
  • saniteti.jpg
  • tastatura1.jpg

У Медвеђи ће од петка 29. маја од 8 часова бити отворен медицински пункт у коме ће мештани ове месне заједнице, али и околних месних заједница, моћи да обаве превентивни преглед.  Медицински пункт се налази у некадашњој просторији за рурални развој код Дома културе.

Реч је о општем прегледу, који ће осим консултације са лекаром обухватити и ултразвучни и ЕКГ преглед, као и мерење притиска и шећера у крви. Преглед ће се обављати без заказивања, упута и без провере здравственог осигурања, што значи да на исти могу доћи и она лица која немају оверену здравствену књижицу.

Захваљујући Локалној самоуправи, председнику Општине Николи Николићу и председнику Скупштине Општине доктору Златку Марјановићу, Дому здравља и директору Дејану Милошевићу, као и  месној заједници Медвеђа, уређена је просторија у којој ће се прегледи обављати сваког понедељка. Локална самоуправа је пројектом који се бави унапређењем здравствене заштите обезбедила средства којима је запослен потребан медицински кадар, па се наставља са праксом превентивних прегледа у месним заједницама, која траје већ дужи временски период, али је била привремено прекинута због новонастале епидемиолошке ситуације.

Превентивни прегледи представљају најважнију меру превенције, па је овим грађанима омогућено да обаве разговор са лекаром, посаветују се о очувању здравља, консултују се о здравственим тегобама и ураде важне прегледе. Такође, ови прегледи су посебно погодни за она лица која нису у прилици да дођу у здравствену установу у Деспотовцу, као и за оне који немају здравствено осигурање.