• logo.jpg
  • novi_dom.jpg
  • porodicagrb.jpg
  • saniteti.jpg
  • tastatura1.jpg

Дом здравља Деспотовац добио је савремени рендген апарат који ће омогућити прецизнију дијагностику. С обзиром да је реч о савременом дигиталном апарату, биће безбеднији за пацијенте и здравствене раднике због мање изложености зрачењу. Омогућиће повезивање са другим здравственим установама путем здравствених информационих система и размену дигиталних снимака.

Подсећамо да је пре непуних годину дана завршена потпуна реконструкцију објекта, а сада је нефункционални рендген апарат стар скоро 40 година замењен новим и савременијим.

Рендген апарат су преузели Никола Николић, Др Златко Марјановић, Ненад Јовановић и Др Миодраг Рајић, који су овом приликом истакли да су годинама сви чекали на ово, да су на многа врата закуцали како би овај апарат дошао у нашу здравствену установу и да им је јако жао што је директор Дома здравља Дејан Милошевић преминуо и није био у прилици да дочека апарат, за који се све време залагао, а преузимању рендген апарата присуствовао је његов син Милош Милошевић.

Навели су да грађани више неће морати да иду ван наше општине, већ ће ову дијагностику  моћи да обаве у својој здравственој установи. Такође, наводе да се не стаје се са набавком апарата, па се ових дана очекује долазак најмодернијег аутоклава ( апатарта за стерилизацију ), чиме ће додатно бити побољшана здравствена заштита.

У току је монтажа рендген апарата, тако да се стављање у функцију очекује у врло кратком временском року.