• anovi_dom-logo.jpg
  • bmaskeslider.jpg
  • logo.jpg
  • porodicagrb.jpg
  • tastatura1.jpg

Служба хитне медицинске помоћи у Деспотовцу је пре два дана имала лепши део посла. Наиме, уместо уобичајене интервенције хитне помоћи, овог пута докторка Јелена Илић се нашла у улози акушера, а захваљујући сарадњи тима ове службе, порођај је обављен успешно и на свет је дошла дивна и здрава девојчица.

"Примили смо позив од труднице, која је том приликом навела да има јаке болове и честе контракције, што је говорило да је порођај јако близу. Када је стигла до нас, написали смо упут за пар минута, сестра је спремила пацијента и сместила у возило, понели смо све што смо мислили да би у одређеном моменту могло да нам затреба и упутили смо се према Јагодини. Искрено, нико од нас није очекивао да ће порођај бити обављен у санитетском возилу, веровали смо да ћемо стићи до болнице у Јагодини на време, али је беба желела другачије. На свет је дошла једна лепа и здрава девојчица и морам да признам да је ово био догађај који ћемо сви памтити целог живота. Тек када се све завршило и када су беба и мајка смештене у болницу, схватили смо да је до свакаквих компликација могло да дође, али Богу хвала све је протекло у најбољем реду", навела је докторка Јелена Илић.

Струковна медицинска сестра Јована Гвозденовић, истакла је да је ово личило на неку филмску причу, да је било напето од почетка до краја. "Паници није било места, радили смо посао како треба и најважније је то да је све протекло у најбољем реду. Возач санитетског возила Драган Петронијевић, познатији као Трца, је све време био на телефону, контактирао је безброј људи како би после порођаја мајка и беба, због тренутне епидемиолошке ситуације, безбедно биле смештене тамо где треба. Јако сам поносна на своју службу, на све своје колеге и свима нама желим да што чешће имамо овако лепе интервенције", навела је Јована.