• logo.jpg
  • porodica.jpg
  • saniteti.jpg
  • tastatura.jpg

Поводом завршетка 2018. године разговарамо са директором Дома здравља Деспотовац  Дејаном Милошевићем о постигнутим резултатима и плановима за наредну годину.

По речима Милошевића у овој години отворени су медицински пунктови у селима: Пањевац, Ломница, Трућевац, Липовица и Златово чиме је повећана доступност здравствене заштите и превентивних прегледа становништва у удаљенијим селима општине; У Јасенову је такође отворен медицински пункт где су омогућени и ултразвучни прегледи; Уведене су нове здравствене технологију у служби лабораториске дијагностике: Вакум систем за узорковање крви, аутоматски систем за анализу урина и систем за анализу електролита; Уведен је електронски рецепт који омогућава писање терапије за 6 месеци хроничним болесницима, што смањује број посета лекару и плаћање партиципације; Успостављен је интегрисани здравствени информациони систем у амбулантама Ломница и Водна; Набављен је нови апарат аудиометар за службу Уво,грло и нос као и нови спирометар за мерење капацитета плућа; Медицинске екипе Дома здравља успешно су обезбеђивале међународни витешки фестивал; Из донације је набављено санитетско возило марке Волво за превоз пацијената; У сарадњи са Војском Србије и Црвеним крстом спроведена је акција превентивних прегледа на терену; Набављен је нови преносни апарат за ултразвучне прегледе који ће се користити на терену у свим селима општине; Започети су радови на комплетној реконструкцији зграде Дома здравља и изградњи нове зграде Хитне помоћи; Набављена су три нова возила марке Шкода за превоз пацијената на дијализи и превоз екипа службе кућног лечења.

У нареденој години планиран је завршетак реконструкције центалне зграде Дома здравља као и комплетно опремање нових просторија; Набавка новог апарата за рендген дијагностику и новог апарата аутоклава за формирање централне стерилизације. Планира се  формирање медицинских пунктова у свим селима где нема амбуланти. Медицинске екипе Дома здравља одлазиће и у најудаљеније делове општине да обаве превентивене прегледе становништва и прегледе најсавременијим апаратима које установа поседује. Највише ће се користити преносни ултразвучни апарат. Одржаваће се предавања и саветовати становништво како да заштите своје здравље. Очекује се и пораст броја услуга службе Кућног лечења због структуре становништва па ће се формирати више екипа што омогућују и нова возила која је установа набавила.