• logo.jpg
  • maskeslider.jpg
  • novi_dom.jpg
  • porodicagrb.jpg
  • tastatura1.jpg

Mинистар здравља др Златибор Лончар уручио је дана 29.11.2019.год. уговоре о финансирању и реализацији пројеката  усмерених на унапређење квалитета здравствених услуга у примарној здравственој заштити за 83 дома здравља, укупне вредности 270.000.000 динара односно 2,3 милиона евра.

Уручујући директорима домова здравља уговоре о бесповратним финансијским средствима, министар др Златибор Лончар истакао је да је чврсто опредељење министарства здравља да се квалитет здравствене услуге у примарној здравственој заштити додатно унапреди.

Бесповратна финансијска средства Министарства здравља (грантови) за сваки дом здравља, у вредности до 3.500.000 динара, додељена су за пројекте који се односе на: пружање додатних здравствених услуга грађанима у области превенције и скрининга кардиоваскуларних болести и дијабетеса, малигних болести, повећање стопе вакцинације, као и за унапређење квалитета лечења, укључујући и побољшан приступ здравственим и превентивним услугама за осетљиве групе (жене, деца и омладина, Роми, старије особе и особе са инвалидитетом). Планирано је да спровођење пројеката у домовима здравља почне у децембру 2019. године и да траје 12 месеци.

Финансијска средства и подршка спровођењу програма грантова за пројекте усмерене на унапређење квалитета здравствених услуга у примарној здравственој заштити обезбеђени су у оквиру „Другог пројекта развоја здравства Србије“ Министарства здравља и Светске банке.

Између осталих домова здравља Дому здравља Деспотовац су на конкурсу додељена средства у износу од 3,5 милиона динара.

Свечаном чину потписивања уговора присуствовао је и директор Дома здравља Деспотовац Дејан Милошевић који је том приликом и потписао Уговор о додели гранта Дому здравља Деспотовац.