• anovi_dom-logo.jpg
  • Bcovid_tel.jpg
  • logo.jpg
  • porodicagrb.jpg
  • tastatura1.jpg

Преносимо изјаву директора Дома здравља Дејана Милошевића за "Вечерње Новости"

После шест година таворења, бољи дани за пацијенте и лекаре у Деспотовцу. Ускоро почиње и темељно реновирање установе.

У међувремену је враћено 25 милиона дуга, са повериоцима је склопљен споразум о репрограму, а апотека је коначно снабдевена лековима и медицинском опремом.

Локална самоуправа, која је раније за рад Дома здравља издвајала симболична средства, коначно је почела да се понаша као оснивач. Захваљујући томе, али и великом броју комерцијалних услуга кроз које на годишњем нивоу обезбедимо и до 20 милиона динара, установа је почела да се опоравља - каже директор Дома здравља у Деспотовцу Дејан Милошевић, прецизирајући и то да ће ускоро вађење крви иглом и шприцем постати прошлост, јер је посредством Министарства здравља обезбеђен такозвани вакуум систем.Делом из сопствених средстава, а делом из донација, Деспотовчани су купили и апарат за анализу урина најсавременије генерације, те уређај за електролите, па пацијенти више неће морати да одлазе у Ћуприју или плаћају услуге приватника. С обзиром на то да су им даровани још санитетско возило и ултразвук - рачунајући и постојећу опрему - ова врста дијагностике ће моћи да се обавља у две смене.Раздвојили смо Лабораторију и Општу праксу, које су имале заједничку чекаоницу, а Хитну службу која је била у Стационару изван града смо пребацили у Дом здравља. Формирали смо и две екипе Хитне помоћи, а у истуреним амбулантама увели смо двочасовна дежурства током викенда и празника - набраја Милошевић, најављујући скори почетак реновирања ове здравствене установе.

Канцеларија за обнову и развој је, за почетак, издвојила милион евра, очекује се расписивање тендера за избор извођача радова, а радови би требало да почну током овог месеца.

Када све буде готово, Служба хитне помоћи - која сада ради у 40 квадрата - биће пребачена у више него двоструко пространији објекат, а од старе зграде ће остати само носећи зидови, док ће све остало бити реновирано и урађено по стандардима који гарантују добијање лиценце.